Dobbelman

Algemeen

Bottendaal, een eeuw later: Nog altijd dezelfde gezellige, compacte stadsbuurt, maar incompleet sinds het verdwijnen van de oudste en meest bekende fabriek van de stad aan de Waal.

In opdracht van KlokGroep heeft Wijmoco dit project voorzien van gevelelementen, genaamd De Dobbelman. 128 koopwoningen en -appartementen worden gecombineerd met 660 m² (BVO) commerciële ruimte, 700 m² sportruimte en een ondergrondse parkeer- en stallingsgarage van ruim 4000 m². Architectenbureau Marlies Rohmer en architectenbureau Zeinstra van de Pol hebben zich laten inspireren door enerzijds beroemde industriële ontwerpen, anderzijds door de gevarieerde oude herenhuizen in de wijk zelf.

Resultaat is een verrassend project met ruimte voor behoud van het kenmerkende industrieel erfgoed. Onder meer lofts, beneden-/bovenwoningen, studio’s, herenhuizen en maisonnettes omsluiten straks een autovrij binnenplein, en vervolmaken het gevarieerde en groene straatbeeld van de buurt. Bottendaal zal daardoor naast een toplocatie voor wonen en werken, ook voor KlokGroep een waardevolle eye-catcher zijn.