HET DORP
Arnhem

De zorg verandert en Het Dorp verandert mee. De komende jaren wordt Het Dorp in Arnhem stap voor stap vernieuwd. Van een wijk uitsluitend voor mensen met een beperking tot een gemêleerde, groene en duurzame wijk waar zowel mensen mét, als mensen zonder beperking wonen.

De realisatie van Het Dorp in Arnhem, ruim 50 jaar geleden, was een grootse stap in de emancipatie van mensen met een beperking. De uitgangspunten van toen zijn nog altijd actueel, maar het denken over zorg, zelfstandigheid en wonen is verder ontwikkeld. Mensen met een beperking willen zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen leiden. Met de vernieuwingen die nu op stapel staan wil Het Dorp opnieuw zijn wat het altijd is geweest: een voorloper met baanbrekende ideeën over gehandicaptenzorg.

Men tracht een vernieuwd Het Dorp te maken waar technische innovatie en de verbinding met de stad ruim baan krijgen. Die verbinding krijgt vorm in voorzieningen en bedrijvigheid maar ook letterlijk in betere fiets- en wandelroutes. De vernieuwing van Het Dorp wordt stap voor stap aangepakt. Nog even baanbrekend als in de zestiger jaren, maar groener en duurzamer dan ooit tevoren.